Julemiddag

Om maten

Kokken på Svensefjøset, Ivan Salem Hame, stiller opp og lager en fantastisk julemiddag som er egnet til å ta med hjem og spise senere på dagen. Julemiddagen består av følgende elementer:

 1. Juletapas med en vri
  En rekke lekre småretter som passer ypperlig til jul, serveres og konsumeres avkjølt
 2. Hovedrett
  En deilig hovedrett, som med liten innsats kan tilberedes og ferdigstilles hjemme på kjøkkenet hos den enkelte
 3. Dessert
  En nydelig dessert for å komplementere middagen.

For de som velger å bestille julematen til sine ansatte eller medlemmer, så vil det også tilgjengeliggjøres en ekstra videosnutt samt en liten veiledning på papir som viser hvordan man fremgår for å tilberede de delene av middagen som krever dette, hjemme på kjøkkenet

Nyt en herlig, kulinarisk , flerretters høydare fra kjøkkenet på Svensefjøset. Ribben er med!

Julematen vil lages i to versjoner:

 1. Inneholder kjøtt og fisk: skjønt melk i enkelte sauser vil være laktosereduserte, og mel i enkelte retter erstattes med glutenfrie alternativer
 2. Alternative retter uten svin
 3. Vegansk: uten animalske ingredienser

Kuvertantall

Svensefjøset kan levere enkeltkuverter men også dobbeltkuverter. Vi kan dessverre ikke ta imot bestillinger av privatpersoner innenfor Julekveld-konseptet, så dersom du ønsker å åpne for at dine ansatte eller medlemmer får mat for flere personer i den den enkelte ansattes eller medlemmets husholdning foreslår vi at du bestiller på vegne av disse, og ordner eventuelle oppgjør internt med den enkelte.

En herlig rett med ypperlig ost fra Eiker gårdsysteri, knekkebrød laget på mask fra bryggeriet på Svensefjøset, med en spennende eplekompot.

Drikke

Julekvelden fra Svensefjøset tilbyr også et lite vinsmakingskurs ved vinsmaker Torleif Høyvik fra Matchless Wines, tidligere daglig leder i Bølgen og Moi, se her eller i menyen under Vinsmaking. Alternativt vil du kunne bestille lokal alkoholfri drikke gjennom Svensefjøset.

Langtidsstekt ribbe med sprø svord og en herlig saus til

Henting og fordeling av julemiddagen

Julematen vil ferdigstilles av Svensefjøset samme dag som konserten tilgjengeliggjøres digitalt, om nødvendig dagen før, og vil kunne hentes av deg på vegne av din bedrift eller organisasjon, eller av den enkelte, på Svensefjøset i Lier.

Etter nærmere avtale kan julemiddagen hentes på et annet egnet pick-up point, for eksempel kontoret til din bedrift eller organisasjon. Avtal nærmere med Svensefjøset hva som er mest hensiktsmessig når det gjelder hvordan og hvem som frakter maten.

Herlig røkt jordskokk med dryss av sjøgress og urteolje.

Video

For de som bestiller mat til sine bedrifters eller organisasjonens ansatte eller medlemmer vil det legges inn en video foran julekonserten, der kokken ved Svensefjøset, Ivan Salem Hame, viser hvordan julemiddagen blir til. Han vil på kjøkkenet vise seerne alle ins-and-outs ved julematlaging, sammen med den kjente tidligere landslagsspiller i fotball, entreprenør og matnerd Alexander Aas. Videoen vil ha en varighet på litt over et kvarter, og for de som også bestiller vinsmakingen vil denne videoen delvis være beriket med vinanbefalingene til vinkjenner Torleif Høyvik, se også her eller under Vinsmaking i menyen.

Ivan Salem Hame
Alexander Aas