Musikkquiz

Dersom du ønsker å tilby din bedrifts eller organisasjonens ansatte eller medlemmer en liten quiz som avslutning på den musikalske delen av kvelden, og som en innledning i en sosial on-line samling, så er muligheten her!

Form

Dette er en opsjon for bedrifter og organisasjoner som har et online samarbeidsplattform slik som Microsoft Teams, der man kan chatte med hverandre, og eventuelt også se hverandre.

Quizen tilbys av Julekveld fra Svensefjøset i form av en Kahoot-quiz, og dermed er du i førersete når det gjelder å kjøre quizen, oppdatere deltakerne om hvem som er i race om å vinne, og fortsette sosiale aktiviteter online, dersom behovet er der.

Kahoot er en online quiz-plattform som er meget enkel å betjene for deg, og minst like enkelt for deltakerne å bruke. Deltakerne vil bare behøve å besøke kahoot.it på mobilen og taste inn en PIN-kode som fører dem rett til venterommet til gjeldende quiz, mens du etter hvert kan sette i gang quizen og klikke deg videre etter at hvert spørsmål er besvaret.

Spørsmålene og videosnuttene vil vises på din skjerm, så det er viktig å sørge for å dele både skjerm og lyd, slik at deltakerne som er logget på deres online-møte kan se og høre alt. Mellom hvert spørsmål vil en liten hi-score-liste vises på skjermen, for å øke deltakernes konkurranseinnstikt. Ved slutten av quizen vil det vises hvem som har stukket av med 3., 2. og 1. pris. Kanskje man kan knytte en fin gave til de som når opp på pallen?

Bruk av quizen krever

  • at man har egnet infrastruktur til samarbeid, som ovennevnte Microsoft Teams
  • at du eller en annen medvirkende kan være quizmaster, og kjøre quizen gjennom en felles videochat.
  • at du kan dele skjermen din inkludert lyd, slik at alle som deltar i felleschatten kan både se og høre spørsmålene, svarene, og quizscoren til deltakerne.

Innhold

Frøydis og Trond, ringrevene fra NRKs Beat-for-Beat, ønsket å lage en musikkquiz som fører deg gjennom en rekke musikkoppgaver som vil få energien i stuen til å gå i taket! De har lang erfaring fra landets mest populaire musikkquizprogram, og har også i andre sammenhenger skapt liv med sine ad-hoc refrengoppgaver, ‘kjenn-igjen-melodien’-spørsmål, mm.

Quizen vil inneholde 10-20 spørsmål der Frøydis og Trond spiller snutter av låter, der deltakerne får gjette seg frem fortest mulig til riktig artist eller låt.